de kidsclub voor kinderen die het Spoorwegmuseum leuk vinden

Rail Rookies is de kidsclub van het Spoorwegmuseum. Om nog meer plezier te beleven aan het Spoorwegmuseum kun je jouw kind aanmelden voor de Rail Rookies via deze website. De kidsclub is bedoeld voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Het lidmaatschap kost eenmalig 15 euro en betaling gaat via IDEAL of creditcard. De kidsclub vraagt geen verplichtingen. Het is vooral bedoeld om kinderen op een leuke en educatieve manier meer betrokken te laten zijn bij het museum. Het lidmaatschap staat los van het entree tot het museum, de leden dienen gewoon een kaartje te kopen aan de kassa wanneer ze het museum bezoeken. Kinderen met een museumjaarkaart kunnen het museum gratis bezoeken.

Meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen.

Maak jouw kind lid van de Rail Rookies en beleef samen Rail Rookies avonturen.

Lid worden?

Wat krijgt een Rail Rookie?

 • 1. een leuk welkomstcadeau
 • illustratie clubpas2. een persoonlijke clubpas
 • 3. gratis toegang tot de jaarlijkse clubdag
 • illustratie magazine4. 4x per jaar het Rail Rookies magazine
 • illustratie verjaardagskaart5. een leuke verjaardagskaart
 • illustratie nieuwsbrief6. een digitale nieuwsbrief

De Vuurproef testen

Als Rail Rookie hoef je niet perse in het museum te zijn om mee te doen aan de club. Je kunt thuis aan de slag met de leuke, spannende en gekke opdrachten die je van de mascottes krijgt.

Via de nieuwsbrief, website of ons te gekke clubblad houden we je op de hoogte van alle avonturen die we samen gaan beleven en wordt je uitgedaagd om zelf een rol te spelen in die avonturen.

Daarnaast kom je alles te weten van het museum en de treinen die in het museum staan en krijg je de mogelijkheid om al je vragen hierover te stellen.

word nu lid van de Rail Rookies

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons op team@railrookies.nl

Voor wie is Rail Rookies?

Ben je jonger dan 13 jaar en vind je het Spoorwegmuseum leuk en wil je het museum nog beter leren kennen. Dan is Rail Rookies echt iets voor jou.

Wat krijg ik als lid van Rail Rookies?

 • Je krijgt een welkomstcadeau.
 • Je krijgt een persoonlijke clubpas.
 • Je krijgt een verjaardagskaartje.
 • Je krijgt 4x per jaar het Rail Rookies magazine in je brievenbus.
 • Je wordt persoonlijk uitgenodigd voor de jaarlijkse Rail Rookies Clubdag.
 • Je krijgt maandelijks de digitale nieuwsbrief.
 • Je maakt kans op het bijwonen van de speciale openingsfeestjes bij tentoonstellingen.

Hoe word ik lid?

Ga naar de website van Rail Rookies en klik op de link WORD NU LID. Je komt dan in een menu waar je je gegevens moet invullen. Doe dit altijd samen met één van je ouders. Je ouders kunnen na het invullen het lidmaatschap meteen betalen. Na je inschrijving ontvang je direct een bevestiging van de betaling en je lidmaatschap. Nu ben je lid. Het welkomstcadeau en je clubpas krijg je daarna heel snel thuisgestuurd. Je kan op elk moment van het jaar lid worden.

Wat kost het en hoe betaal ik?

Voor 15 euro kun je lid zijn van Rail Rookies. Het jaar waarin je 13 wordt, is automatisch het laatste jaar waarin je lid bent, je lidmaatschap vervalt dan vanzelf. Op het moment dat je ingeschreven wordt betaal je direct via Ideal of Credit Card het lidmaatschap.

Kan ik ook tegelijkertijd een lidmaatschap voor mijn broertje en zusje kopen?

Je kunt maar 1 lidmaatschap tegelijk kopen. Als je er nog een wilt kopen dan moet je het proces opnieuw starten en alle gegevens invullen van degene die lid wordt. De betalingen worden dan ook voor elk lidmaatschap apart gedaan.

Moet ik als lid van Rail Rookies een kaartje kopen voor Het Spoorwegmuseum?

Ja, je lidmaatschap staat los van de entree tot het museum. Je moet inderdaad een kaartje kopen. Wel kun je gratis het museum bezoeken als je een museumjaarkaart hebt.

Hoe lang duurt mijn lidmaatschap?

Je bent lid vanaf de maand dat je je inschrijft. Het jaar waarin je 13 wordt, is automatisch het laatste jaar waarin je lid bent. Het lidmaatschap vervalt dan vanzelf. Mocht je tussentijds je lidmaatschap toch willen opzeggen, dan kun je een mail sturen naar team@railrookies.nl

Hoe stop ik het lidmaatschap?

Dat doe je door een e-mail te sturen naar team@railrookies.nl  Zet in de mail je naam, adres en schrijf erbij dat je je lidmaatschap wilt beëindigen. Je ontvangt dan een bevestiging van de beëindiging van je lidmaatschap. Je hebt geen recht op restitutie. Het jaar waarin je 13 wordt, is automatisch het laatste jaar waarin je lid bent. Het lidmaatschap vervalt dan vanzelf.

Mogen mijn opa, oma of suikertante mij ook lid maken?

Ja, natuurlijk mag dat! Laat ze dan een mailtje sturen naar team@railrookies.nl met daarin dat ze graag hun lievelingskleinkind, neefje, nichtje of beste vriend lid willen maken.

Hoe neem ik contact op met het Rail Rookies team?

Heb je een vraag aan onze mascottes of wil je ze misschien een tekening sturen of een leuk verhaal vertellen dan kun je het team van de Rail Rookies altijd een mailtje sturen team@railrookies.nl

Het postadres van Rail Rookies is
Spoorwegmuseum
T.a.v. Rail Rookies
Antwoordnummer 58005
3508 VB Utrecht

Vermeld altijd je naam, postcode + woonplaats, leeftijd en emailadres, zodat we je antwoord kunnen geven.

Wat moet ik doen als ik verhuis of een ander e-mail adres krijg?

Als je verhuist geef je zo snel mogelijk je nieuwe huisadres, postcode, plaats en telefoonnummer door via team@railrookies.nl.

Als je emailadres verandert, moet het team van Rail Rookies dit ook weten! Stuur direct een mailtje met je naam, waarin je je oude en nieuwe emailadres vermeldt. Ook andere veranderingen zoals telefoonnummer of naamswijzigingen kun je op deze manier aan Rail Rookies laten weten.

Wat moet ik doen als ik mijn clubpas kwijt ben geraakt?

Ben je per ongeluk je clubpas kwijtgeraakt? Stuur dan een mailtje naar team@railrookies.nl met daarin je naam, adres, telefoonnummer en schrijf erbij dat het gaat om een verloren clubpas. Je krijgt dan na betaling van 5 euro zo snel mogelijk een nieuwe pas opgestuurd.

Hoe vaak zijn er Rail Rookies activiteiten en wat kost dat?

Je ontvangt 1 keer per jaar een uitnodiging voor de speciale Rail Rookies Clubdag. En voor de opening van tentoonstellingen kan je ook persoonlijk worden uitgenodigd. Via de website worden er wedstrijden uitgeschreven waar je aan mee kan doen. Als je lid bent van Rail Rookies, kosten de activiteiten niets.

Hoe weet ik wat er te doen is bij Rail Rookies?

Om te weten wat er te doen is, kijk je op Rail Rookies website www.railrookies.nl. Op deze website staat alle informatie over de Rail Rookies.

Mogen mijn ouders ook mee naar activiteiten?

Je ouders mogen niet meedoen met de speciale Rail Rookies activiteiten, deze zijn alleen voor de echte Rail Rookies! De activiteiten zijn voor jou als lid van Rail Rookies gratis. Je ouders mogen met je meegaan naar het museum als ze een kaartje kopen. In het museum gaan zij dan lekker hun eigen gang, bijvoorbeeld koffie drinken in de restauratie of tentoonstellingen bekijken.

Maak je zoon of dochter lid van Rail Rookies en beleef samen een jaar lang Rail Rookies avonturen!